Tratamentul Varicelor

Metode folosite pentru tratamentul varicelor:

 

TRATAMENT LASER VARICE

Este metoda pe care o folosesc personal in Clinica Procto & Vein Baia Mare pentru tratamentul varicelor:

ABLATIA LASER A CROSEI SAFENEI dupa care, SCLEROTERAPIE CU SPUMA ECOGHIDATA in acelasi timp sau MINIFLEBECTOMII.

Folosesc cea mai performanta tehnologie laser la nivel mondial pentru tratamentul varicelor , utilizez fibra laser radiala pe 360 grade care permite o inchidere perfecta a crosei safenei. Tehnologia pe care o folosesc este unica in zona de nord-vest a Romaniei.Tratamentul varicelor cu laser de ultima generatie nu lasa cicatrici si nici hematoame. Este o metoda fara durere, fara spitalizare. Dupa tratament puteti umbla imediat si va intoarceti acasa. De a doua zi puteti merge la servici fara probleme.

TRATAMENTUL ULCERULUI VARICOS

Eu va ofer cea mai moderna metoda pentru a trata intr-adevar definitiv ulcerul varicos – metoda inventata de Profesorul Mark Whiteley denumita TRLOP (Trans Luminal Occlusion of Perforator) in traducere romaneasca Inchiderea venei perforante transluminal cu ajutorul laserului. Pentru ca folosesc cele mai bune fibre laser, eficiente pe 360 grade , inchiderea este perfecta, ulcerul disparand rapid fara a recidiva.

SCLEROTERAPIA

 
Scleroterapia este cel mai bun tratament pentru venele in panza de paianjen (spider veins ) , venele reticulare si venele varicoase mici .

Foto. Vene in „panza de paianjen” ( spider veins) localizate la nivelul piciorului si la nivelul fetei (inainte si dupa)

Foto. Vene reticulare tratate prin scleroterapie: inainte si dupa

Clinica Procto & Vein Clinic efectueaza cu succes scleroterapia pentru aceste tipuri de vene.

Pentru tratamentul varicelor mari in clinica noastra se efectueaza cu rezultate maxime scleroterapia cu spuma ecoghidata.

Ce este scleroterapia?

Venele varicoase sunt injectate cu o solutie sclerozanta sterila care produce inchiderea venei printr-o reactie inflamatorie.

 

Cum se efectueaza tratamentul varicelor prin scleroterapie ?

Dupa ce zona cu varice este sterilizata, incepem sa injectam substanta sclerozanta in venele mai mari si doar apoi in venele mici. Venele dilatate rosii sau albastre se albesc imediat, spalate de substanta injectata iar in cateva minute dispar complet. Utilizam ace foarte fine care nu produc durere. Tratamentul varicelor dureaza 30 – 40 minute, pacientul fiind intins pe o canapea de consultatii. Dupa injectarea varicelor, zona interesata este acoperita cu o fasa elastica iar pacientul se va mobiliza imediat. Rezultatul final se obtine dupa 2 sau 3 sedinte de scleroterapie per picior.

Pret

Scleroterapia cu spuma

Scleroterapia cu spuma foloseste substanta sclerozanta cu o formula modificata care o aduce in stare de spuma. Scleroterapia cu spuma se foloseste pentru tratamentul varicelor de marime medie si mari. In cazul tratamentului varicelor mari se foloseste si ecograful Doppler.

Avantajul tratamentului varicelor cu scleroterapie cu spuma consta in faptul ca substanta sclerozanta vine in contact direct cu peretii venelor si disloca masa de sange neamestecandu-se cu acesta. In acest fel efectul este maxim. Mai mult spuma poate fi urmarita la ecograf in timp ce inainteaza in vena.

 

In Clinica Procto & Vein Clinic efectuam cu succes scleroterapia cu spuma pentru venele mari.

 

Pret

 

Flebectomiile ambulatorii

 

Aceasta metoda consta in microextractii ale venelor prin incizii foarte mici cu ajutorul unui hook. Dupa extractia venelor, inciziile milimetrice nu necesita sa fie suturate. Este montat un pansament si o fasa elastica . Pacientul poate sa umble imediat dupa procedura.

 

Pret